VINIFIQUEM CIRERES

"Tot va començar per casualitat, amb un suc de cirera natural que va fermentar de manera espontània i en pocs dies ja feia olor de vi. Fins llavors mai havia sentit parlar del vi de cirera, però ràpidament vaig visualitzar que el que volia era un vi de cirera sec, per a acompanyar els menjars. La idea de fer un vi de cirera dolça, mai em va atreure... Ara portem deu anys vinificando cireres i obtenim productes molt especials, amb molta personalitat i una gran diferenciació."

Josep Badell, autor de Sirot

La cirera és una fruita perfectament vinificable i plena de bondats que aporten un sabor únic al producte de la seva fermentació.
La cirera és una fruita perfectament vinificable i plena de bondats que aporten un sabor únic al producte de la seva fermentació.

EL CELLER SIROT

Som un petit celler establert al Baix Llobregat, al sud de Barcelona, i estem en ple centre de la producció de cirera de la comarca. Gaudim de la qualitat d'aquesta fruita tan preada que transformem en vi de cirera en el nostre antic celler, datat en el segle XVI.
Som pioners en l'elaboració de vins de cirera, treballem amb un enorme respecte per la matèria primera i pels processos naturals mitjançant els quals obtenim productes únics, sorprenents, molt gastronòmics i fets solament amb cireres

SIROT, UN PROJECTE JOVE AMB SABOR A MADUR

"La nostra filosofia de vida ens ha portat fins aquí, per a recuperar sabors però també per a descobrir altres nous. Per a fusionar les coses bones de cada època i gaudir-les en un conjunt que s'acosta molt a la idea de paradís."

Les muntanyes del Parc agrari del Baix Llobregat són un tresor natural a pocs quilòmetres de Barcelona. La producció de cirera en aquesta zona es remunta a més de 100 anys.
Les muntanyes del Parc agrari del Baix Llobregat són un tresor natural a pocs quilòmetres de Barcelona. La producció de cirera en aquesta zona es remunta a més de 100 anys.

Totes les masies de la zona tenen un petit celler on antigament s'elaboraven el seu propi vi, i fins i tot es dedicaven a la producció, ja que abans d'arribar la Fil·loxera a aquesta zona, els boscos i camps de cirerers eren vinyes. Quan es van arruïnar les vinyes, en aquesta zona, es va fer el canvi al cultiu del cirerer, que va resultar adaptar-se molt bé al terroir i el clima de la zona. Aquestes dues característiques ens van ajudar a trobar el lloc ideal per a elaborar el nostre vi de cirera. Una masia del segle XVI, equipada amb un vell celler, envoltada de camps i camps de cirerers fantàstics.

Amb el nostre projecte hem aconseguit recuperar la productivitat de la masia que ens trobem en situació de semi abandó fa ja deu anys. Les masies, com els caserius, els masos, etc, han estat creades, al llarg de la història per a allotjar, però també per a proveir d'aliments a les famílies que han viscut en elles. Totes aquestes construccions campestres solen comptar amb el seu propi forn de pa, el seu corral, el seu magatzem per a assecat de gra, verdures, el seu hort, els seus fruiters i el seu celler. Totes aquestes instal·lacions cobrien totes les necessitats i proporcionaven una independència alimentària fonamental.

A més de cobrir necessitats alimentàries, el fet de produir aliments en la naturalesa, entre murs de pedra, en forns de fang, en barriques de fusta, és una experiència que et connecta amb les persones que han viscut allí anteriorment a través de la seva forma de vida. Tot sap diferent al que puguis cuinar en una cuina d'inoxidable, tot fa gust d'autèntic, a de debò.

Desgraciadament, i per raons de la vida quotidiana que portem tots, i els nous ecosistemes creats a la ciutat, aquests sabors d'autenticitat s'han convertit en un luxe. Escometre un projecte com el de Sirot, tan jove, tan poc caminat, en un lloc on fa més de 400 anys es produeix vi, resulta fascinant i molt enriquidor. T'assegura una qualitat i una originalitat, basades en com es feien les coses abans, quan tot es feia amb la calma i amb productes de primera qualitat, obtinguts a pocs metres de casa. Quan el marge de benefici significava moltes més coses, quan el retorn de la inversió era un pacte tàcit amb la naturalesa, a la qual li confiaves el futur dels teus fills.

PRIMAVERA, ESTIU, TARDOR I HIVERN SIROT

"Elaborar aliments en un paratge natural és tot un luxe per als sentits. Aquesta pau es respira en cada producte"