La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Vi de Cirera?“"Era una qüestió de temps, enginy i principis. Res de maceracions ni cupatges amb vi de raïm. La cirera ha de defensar-se sola i demostrar que és una fruita perfectament vinificable, bondadosa, plena i de característiques particulars que fan del seu vi un producte complex i únic. Mirem al nostre voltant i només veiem cirerers; per a nosaltres té tot el sentit del món elaborar vi de les seves cireres". 

Josep Badell

 

 En els nostres processos no fem servir cap tipus de coadjuvant ni additiu artificial, només fem servir mètodes tradicionals basats en la fermentació, maceració, reducció, pasteurització i criança, sigui en acer inoxidable, fusta o vidre.

   L'ús de sulfits es restringeix a l'elaboració de vins de cirera i derivats com el vinagre, sent la seva concentració molt baixa. Amb això, sorprèn la capacitat de conservació dels nostres vins de cirera que, un cop destapats, es conserven perfectament durant dies, arribant a la seva plenitud si els decantem abans del seu consum.

   Amb més de dos quilos de cirera per ampolla de 75 cl, podríem dir que la cirera rendeix poc si la comparem amb el raïm a l'hora d'elaborar un vi fermentat. Tot i això, presenta característiques organolèptiques similars al raïm, i ofereix una gran originalitat als nostres productes, elaborats de manera semblant als vins tradicionals.

   Conceptes com la fermentació alcohòlica, la fermentació malolàctica o la criança, sigui en bóta o en ampolla, també són propis del vi de cirera. Si a això li afegim el seu particular color, aroma i acidesa, aconseguim un producte sorprenent i nou, ple de possibilitats en el món de la gastronomia.

 

 Botella de Sirot en nuestra finca.Botella de Sirot en nuestra finca.

 

No hauria de tenir gust de cirera un vi de cereza?

Es la pregunta del mil·lió. Nosaltres responem amb una altra pregunta: Que potser el vi té gust de raïm?

Tant el de raïm com el de cirera, són producte d'un procés de vinificació basat en la fermentació alcohòlica. Després d'aquest procés, ni el raïm és raïm, ni la cirera és cirera. Ambdues hauran sofert un procés de transformació que dóna com a resultat una beguda alcohòlica, àcida, amarga i amb certes particularitats heretades de la fruita d'origen: en el nostre cas la cirera.

I no només ho diem nosaltres, sinó el 100% de les persones que tenen l'oportunitat de tastar-lo, com podeu veure en l'exemple del tast a cegues efectuat pel conegut Sommelier francès Thierry Romano, publicat al nostre blog. 

 

Cata visual publicada por Jordi Català en la revsta 02BCata visual publicada por Jordi Català en la revsta 02B

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?